Kurs baristyczny

W Zespole Szkół Gastronomicznych odbył się wyjątkowy kurs baristyczny, który poprowadziła Kamila Adamiec – tegoroczna brązowa medalistka Mistrzostw Polski Baristów 2025 oraz reprezentantka Projektu NANO.

Podczas intensywnych warsztatów uczniowie mieli okazję:

  • poznać tajniki profesjonalnego parzenia espresso,
  • nauczyć się technik spieniania mleka i tworzenia latte art,
  • zgłębić wiedzę o pochodzeniu i rodzajach kawy,
  • oraz pracować na sprzęcie wykorzystywanym w najlepszych kawiarniach.

Kamila Adamiec nie tylko dzieliła się swoją wiedzą i doświadczeniem, ale również inspirowała młodych pasjonatów kawy do rozwijania swoich umiejętności i poszukiwania własnej drogi w świecie gastronomii.

To była niepowtarzalna okazja, by uczyć się od jednej z najlepszych baristek w Polsce – z pasją, profesjonalizmem i ogromnym zaangażowaniem.

Dziękujemy za współpracę i mamy nadzieję na kolejne spotkania przy filiżance doskonałej kawy!