Uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych odbywają miesięczną praktykę zawodową w klasie trzeciej i czwartej. Praktyka organizowana jest przez szkołę w najlepszych hotelach oraz restauracjach w Poznaniu i okolicach.
Terminarz praktyk zawodowych na rok szkolny 2025/2026
Klasa | Termin | Ilość godzin | Dni wolne |
4aż, 4dż | 06.10.2025 r. – 31.10.2025 r. | 160 | – |
4eż, 4fż | 03.11.2025 r. – 02.12.2025 r. | 160 | 10 – 11.11.2025 r. |
4gż, 4hż | 03.12.2025 r. – 15.01.2026 r. | 160 | przerwa świąteczna 22.12.2025 r. – 06.01.2026 r. |
3aż, 3bż | 19.01.2026 r. – 13.02.2026 r. | 120 | – |
3cż, 3dż | 02.03.2026 r. – 27.03.2026 r. | 120 | – |
kierownik szkolenia praktycznego
mgr inż. Anna Dembińska