Praktyki zawodowe

Uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych odbywają miesięczną praktykę zawodową w klasie trzeciej i czwartej. Praktyka organizowana jest przez szkołę w najlepszych hotelach oraz restauracjach w Poznaniu i okolicach. 
 

Terminarz praktyk zawodowych na rok szkolny 2025/2026

KlasaTerminIlość godzinDni wolne
4aż, 4dż06.10.2025 r. – 31.10.2025 r.160
4eż, 4fż03.11.2025 r. – 02.12.2025 r.16010 – 11.11.2025 r.
4gż, 4hż03.12.2025 r. – 15.01.2026 r.160przerwa świąteczna
22.12.2025 r. – 06.01.2026 r.
3aż, 3bż19.01.2026 r. – 13.02.2026 r.120
3cż, 3dż02.03.2026 r. – 27.03.2026 r.120

kierownik szkolenia praktycznego

mgr inż. Anna Dembińska